Известие

Collapse
No announcement yet.

Стържещ звук при потегляне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стържещ звук при потегляне

Напоследък при потегляне на първа предавка се чува един лек стържещ звук за секунда и то само ако тръгвам по рязко.Звука наподобява все едно имам метален предмет в жабката и при рязко потегляне се движи вътре в нея.При каране с висока скорост и на високи обороти си е ок,чувам го понякога само като потеглям или вече съм потеглил и после рязко дам газ на първа.От кво може да е?

Тампон на двигателя виж.Преден.
    Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
    LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
    Alfa 75 2.0
    EX

Comment

преди около 600 км,шлайфах дискове без да се демонтират от колата и все още усещам,че постепенно все по държат спирачките-вероятно заради периода на напасване с шлайфания диск-може ли от това да стърже?

Comment

Възможно е,но я сподели как ги шлайфахте без да ги сваляте
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

работата стана в сервиз,на мястото на апаратите се поставя устройството за шлайфане и се пуска една стружка едновременно по двете страни на диска,,,така ставало най - добре,защото се шлайфа диска в работна позиция.При свалянето му и шлайфане на машина все палко бяга центъра.50 лв.-кръстовището на к.величков и стамболийски

Comment

Добавям следната информация: стържещия звук се чува след като вече съм потеглил и съм отпуснал съединителя.Карам много бавно и както съм си потеглил на първа скорост,подавам рязко газ-тогава го чувам.

Comment

Тва е от съединителя. И при мен го прави, но рядко. Точно както описваш при по рязко подаване на газ на полусъединител или нещо такова. Моя майстор ми обяснява от какво може да е, но не го разбрах точно. Също ми каза, че ако сложиш от някои от евтинките фалшименто комплектите за съединител това почва да го прави постоянно и е отвратително. При мен е тръгнал нещо да се прецаква в съединителя, трака при натискане откъм лостчето в скоростната кутия и силно ми препоръчаха като го сменям да сложа Valeo.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Колеги абе вие от де имате тази гаранция че си копувате оригинални части или просто ви казват че е така.Дали неможе някой "фалшименто" да е по-добър от тези "оригиналните".Мене ме съмнява че цялата работа става за да може да се продават едни и същи боклуци,но някой да печели значително повече пари.
                Alfa Romeo 146 1.9 td
                А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

Първоначално публикувано от patrona Покажи съобщение
                  Колеги абе вие от де имате тази гаранция че си копувате оригинални части или просто ви казват че е така.Дали неможе някой "фалшименто" да е по-добър от тези "оригиналните".Мене ме съмнява че цялата работа става за да може да се продават едни и същи боклуци,но някой да печели значително повече пари.
                  Объркал си се брато разликата м/у двата вида части-оригинални и други е огромна.Тищом искаш карай си колата с ефтини части,ма после да не питаш защо бе то е ново
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Не става въпрос за това-от къде имате гаранция че това дето ви продават за оригинално не е купено от следващия магазин където продават фалшификатите.При мене се е случвало така с служебния ни бус Ford.В магазина на Ford висящия лагер струваше 650лв. а един магазин по надолу същя беше 60лв.След малко разпитване стана ясно че някой щеше да изкара 590лв.Ама малко неможа да стане.За това ти говоря.Не ме разбирай погрешно.
                    Alfa Romeo 146 1.9 td
                    А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

Гаранция за оригиналност не може да имаш никога в БГ. Който го е страх от мечки....
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

Така , този звук идва от съединителя . по точно като се износи притискателния диск. Лагерчрето си прави нещо като гнезденце в притискателния диск и стърженето идва от там. Ще става все по лошо
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Working...
                        X